Kış gecelerinin unutulmaz lezzeti: Kenevir helvası

Kış gecelerinin unutulmaz lezzeti: Kenevir helvası

Kenevir, Anadolu'nun önemli tarımsal değerleri arasında yer alıyor. Tekstil, plastik, kozmetik, ilaç ve yalıtım gibi bir çok sektörde kullanılıyor. Son dönem yeniden revaçta olan kenevire ait lezzetler de tekrar gün yüzüne çıkıyor. Yüzyıllardır sofraları süsleyen kenevir helvası da bunlardan birisi.

Badem, ceviz, fındık gibi besin değeri yüksek gıdaları içinde barındıran helva, zinde tutma özelliğiyle biliniyor.

Unutulmaya yüz tutmuş bu tat, Konya Olgunlaşma Enstitüsü'nde yaşatılıyor.

Hem sağlıklı hem de doğal olan bu tatlı, gelecek nesillere aktarılıyor.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da