Her derde deva: İşkembe ve kelle paça

Her derde deva: İşkembe ve kelle paça

İşkembe ve kelle paça çorbaları; yüksek lif içermesi, içinde kalsiyum barındırması, düşük yağ oranı ve yüksek protein değeri ile Türk mutfağının vazgeçilmezleri. Sakatattan yapılan çorbalar kışın yanı sıra mevsim geçişlerinde de tam bir vitamin deposu...

Bu çorbalar, kış aylarından ilkbahara geçtiğimiz bu günlerde de vücut direncini arttırmak için adeta şifa niyetine içiliyor. Faydaları ise saymakla bitmiyor.

İşkembe ve kelle paça çorbası, vücudun temel ihtiyacı olan fosfor, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri yüksek oranda içeriyor. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

Çorbaların şifa kaynağı olmasının püf noktası ise hazırlanmasında yatıyor. Terbiyeli değil, kendi suyunda, kazanda pişmesi gerekiyor.

TRT HABER
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da