Türkiye, Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı

15.03.2019 - 11:18

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile Yeni Zelanda'da iki camiye gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Türkiye, Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı

Yeni Zelanda'da iki camiye terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, 20'si ağır 48 kişi yaralandı.

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu hunhar saldırıları şiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Yeni Zelanda halkına taziyelerimizi iletiyoruz.

Yeni Zelanda Hükümeti’nin, İslamofobi motifli olduğu anlaşılan bu saldırılara ilişkin soruşturmayı etkin şekilde yürüteceğine ve failleri bir an önce adalet önüne çıkaracağına inanıyoruz. Bu bağlamda, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in yapmış olduğu açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz."

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı

Yeni Zelanda'da iki camiye terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, 20'si ağır 48 kişi yaralandı. Polis saldırıyla ilgili biri kadın 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırganın silahlarının üzerindeki yazılar dikkat çekti. .. >> devamı için tıklayın

"Yeni Zelanda'da Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Zelanda'da 2 camiye gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınadı... >> devamı için tıklayın

Saldırganlardan birinin yakalanma anı

.. >> devamı için tıklayın

TRT Haber, AA

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da