Türkiye şehitlerini uğurladı

21.04.2019 - 15:34

Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Erler Murat Şahin, Şevket Çetin, Yener Kırıkcı ve Erhan Çiyapul memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Türkiye şehitlerini uğurladı

Tiyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin'in naaşı, Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak, Kırıkkale'deki Nur Camisi ve Külliyesi'ne getirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve protokol üyeleri, burada şehidin babası Doğan Çetin ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu top arabasına kadar taşıdı.

Bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı, daha sonra Balışeyh ilçesi İzzettin köyü mezarlığında defnedildi.

Törene, şehidin yakınları, Bakan Selçuk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'ya veda

26 yaşındaki Şehit Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı için Ankara Çubuk Yeni Camii'nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Güler ve kuvvet komutanları katıldı.

Şehidin naaşı Akkuzuluk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehidin dayısı Yüksel Tuzcu'nun da 1993 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olduğu bildirildi.

Şehit Piyade Er Murat Şahin'e son görev

Şehit Piyade Er Murat Şahin için Giresun'da cenaze töreni düzenlendi. 

24 yaşındaki şehit nişanlıydı, 4 yıldır sözleşmeli olarak görev yapıyordu.

Şehit asker için, Espiye ilçesi Merkez Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.Murat Şahin'in naaşı, Yeniköy aile kabristanlığına defnedildi.

Şehit  Piyade Sözleşmeli Er Çiyapul son yolculuğuna uğurlandı

Aynı saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul memleketi Iğdır'ın Aralık ilçesinde cumartesi günü toprağa verilmişti.

TRT HABER, AA

 

 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da