"Teröristin Türkiye’ye ve şahsıma birçok kez atıfta bulunması manidar"

20.03.2019 - 09:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Post gazetesine yazdığı makalede, Yeni Zelanda'daki cami saldırısına değinerek, "Teröristin Türkiye’ye ve şahsıma birçok kez atıfta bulunması hem manidar hem de üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Post gazetesi için "Yeni Zelanda teröristi ile DEAŞ'ın kumaşı aynıdır" başlıklı bir makale kaleme aldı, Teröristin Türkiye'yi ve şahsını hedef alması için çarpıcı ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı, "Cinayet silahlarının üzerinde ve teröristin internet ortamında yayımladığı manifestoda, çok sayıda tarihi referansa rastlandı. Teröristin Türkiye'ye ve şahsıma birçok kez atıfta bulunması hem manidar hem de üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist ile DEAŞ'ın kumaşı aynı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı makalesinde "Yeni Zelanda’da yaşananlar ancak cehalet ve nefretin zehirli bir çıktısı olarak değerlendirilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristler istiyor diye vatandan ayrılmayacağının aşikar olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk milletinin yüzyıllardır vatan eylediği topraklardan teröristler istiyor diye ayrılmayacağı aşikardır. Aynı şekilde sapkın katiller, bizi herhangi bir dini cemaat, millet veya grubu hedef almaya ikna edemeyecektir." 

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'in olay sonrası Müslümanlara karşı tutumunu örnek gösteren Cumhurbaşkanı, batılı liderlere seslendi.

Erdoğan, "Tüm batılı liderlerin, Yeni Zelanda Başbakanı Sayın Jacinda Ardern'in cesareti, liderliği ve samimiyetinden ders alarak kendi ülkelerinde yaşayan müslümanları kucaklaması gerekir." dedi.

Batılı ülkelere "Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi gibi son yıllarda yükselen ideolojilerin normalleşmesine izin verilmemelidir"
ifadeleriyle çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türk Emniyetinin olayın aydınlatılması ve gelecekte olası saldırıları engellemek için işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

TRT HABER
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da