"Irkçılık kolektif bir kanserdir"

20.02.2020 - 10:55

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türklerin de hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın Hanau kentinde aralarında Türklerin de hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin, "Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kolektif bir kanserdir." ifadelerini kullandı.

Almanya'da Türklerin de öldüğü silahlı saldırıda aşırı sağ şüphesi

Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırı şüphelisi olduğu düşünülen aşırı sağcı Tobias R'nin evine düzenlenen baskında ise bu kişiyle beraber bir ceset daha bulundu... >> devamı için tıklayın

"Avrupa ülkeleri kendi içlerinde ırkçılığı durduramazsa bu çok tehlikeli yerlere gider"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'da Türklerin de hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin, "Avrupa ülkeleri kendi içlerinde bunu (ırkçılığı) durduramazsa bu çok tehlikeli yerlere gider." dedi... >> devamı için tıklayın

Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya'da gerçekleşen ve yabancı düşmanlığı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İbrahim Kalın, "Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kolektif bir kanserdir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da