Bakan Albayrak ABD Başkanı Trump ile görüştü

16.04.2019 - 09:49

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşmede, S-400, ticaret ve bölgesel konular ele alındı.

Bakan Albayrak ABD Başkanı Trump ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray'da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile görüştü. Gündemde, S-400, ticaret ve bölgesel konular vardı.

Bakan Berat Albayrak, Türkiye'den beraberinde gelen gazetecilere görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verdi. ABD Başkanı Trump'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam ve mesajlarını ilettiklerini söyledi. Bakan Albayrak, görüşmenin, Türkiye'ye verilen önemi gösterdiğini kaydetti.

Görüşmede S-400 konusu masaya yatırıldı.

Bakan Albayrak, Trump'ın Türkiye'nin ihtiyaçları ve S-400 ile alakalı süreçleri makul bir şekilde dinleyip, olumlu bir bakış açısı sergilediğini söyledi.

Görüşmede, Amerikan Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Trump'ın başdanışmanlarından damadı Jared Kushner de hazır bulundu.

Bakan Albayrak, heyetler arası görüşmelere ilişkin de bilgi verdi. Albayrak, "İş birliğimizi artırmaya yönelik adımları görüştük" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 75 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini yinelediklerini söyledi. Ve buna ilişkin nasıl bir yol izleneceğini ele aldıklarını belirtti.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da