"15 Temmuz ihaneti bin yıldır yaşanan sıkıntıların en kalleşiydi"

15.07.2020 - 09:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz ihanetinin, milleti bu topraklarda yaşama iradesinden vazgeçirmeye yönelik en son tertip olduğunu belirterek, "15 Temmuz ihaneti bin yıldır bu topraklarda karşılaştığımız sıkıntıların en kalleşçesiydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un yıldönümünde, Hürriyet Gazetesi'nde bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan yazısında, bin senedir bu topraklarda kalabilmek için büyük bedeller ödendiğini belirterek, 15 Temmuz ihanetinin, bu topraklarda yaşama iradesinden vazgeçirmeye yönelik en son tertip olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, "15 Temmuz ihaneti bin yıldır bu topraklarda karşılaştığımız sıkıntıların en kalleşçesiydi" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin, benzer tüm niyetlerin de tarihin çöplüğüne havale edilmesine vesile olduğunu kaydeden Erdoğan, “Türkiye 15 Temmuz öncesinden daha güçlü, milletimiz 15 Temmuz öncesinden daha muhabbetlidir” ifadesini kullandı.

Sinsi ve karanlık bir örgütle mücadelenin uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ülkemize ve milletimize yapılan ihanetin hesabını sonuna kadar soracak, kimseyi mağdur etmeden suçluları cezalandıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı yazısının sonunda, "o gece bir gül bahçesine girercesine şehadete koşanlar" olarak tanımladığı şehitlere de rahmet diledi.
 

TRT HABER 
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da