Arjantinlilere tango öğreten Türk: Deniz Öztin

14.11.2018 - 14:56

Deniz Öztin tutkularının peşinden koştu; pazarlama müdürü olarak gittiği Latin Amerika’da kariyerinin rotasını dansa çevirdi.

Arjantinlilere tango öğreten Türk: Deniz Öztin

Deniz Öztin, 1981 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Lisansını Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamladı.  Mezun olduktan sonra birçok şirkette İletişim ve Pazarlama alanında görev aldı. İlk tango adımlarını İstanbul’da atan Öztin, kariyer hayatı boyunca dans tutkusundan hiç vazgeçmedi.

İş için gittiği Latin Amerika’da kalma kararı alan Öztin değişim sürecini söyle özetliyor: ”Doğduğumdan bu yana hayatımın her döneminde dans yer almıştı; ama üniversitede parçası olduğum dans grubuyla pek çok ulusal organizasyonda halk dansları, modern dans ve teatral dans stillerini sergileme imkânım oldu. 2003 yılında İstanbul’a taşındım ve özel bir şirketler grubunun iletişim müdürü oldum, tangoyla tanışmam da tam bu zamana denk geliyor. 2004 yılında ilk tango adımlarımı atmaya başladım. 2011 yılında ise tango aşkımı profesyonel bir kariyere dönüştürmek için Arjantin yollarına düştüm. İlk düşüncem 1 yıl kadar kalıp kariyerimi derinleştirmekti; ama hayatın akışında bir baktım ki yedi yılı doldurmuşum. Arjantin’de bulunduğum sürenin uzun bir bölümünde Türkiye’de çalıştığım şirketler grubunun Güney Amerika Bölge Müdürü olarak görevimi sürdürdüm.”

Hayat felsefesi inanmak ve sevdiği şeylerin peşinden koşmak olan Öztin, bu süreçte hayali olan konservatuar eğitimini almaya karar veriyor ve Universidad Nacional de Artes Konservatuarı’nda Tango Dansçılığı bölümünde eğitimine başlıyor.

TRT Türk mikrofonlarına konuşan Öztin, “Her şeye sahiptim ama mutlu değildim” diyor. Şirketinden ayrılarak rotasını tamamen sanata çeviren dansçı, Türkiye özlemi çektiğini de dile getiriyor. “Türkiye gibisi yok. Benim canım memleketim. Öğrendiklerimi dünyanın birçok ülkesinde sergiliyorum. İnşallah attığım adımlar, gönül verdiğim tango ile şekillenir ve Türkiye- Arjantin dostluğuna katkı sağlar.”

Öztin, Arjantin’in önemli tango organizasyonlarında dans ediyor ve dünyanın dört bir yanından gelen tango sevdalılarına eğitim veriyor. Hedefi ise tangoyu olabildiğince çok insana ulaştırabilmek. 

Kaynak: TRT Türk

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da