Venezuela Savunma Bakanı'ndan Trump'a Cevap: "Cesedimizi çiğnemeniz gerekecek"

20.02.2019 - 09:49

ABD Başkanı Donald Trump Venezuela ordusunu tehdit etti.  Darbe girişimine karşı Maduro'yu destekleyenlere "Her şeyinizi kaybedeceksiniz" dedi. Maduro, Trump'a Nazi benzetmesiyle karşılık verdi.  Venezuela Savunma Bakanı da Trump'ın tehdidine karşı "cesedimizi çiğnemeniz gerek" ifadesini kullandı. 

Venezuela Savunma Bakanı'ndan Trump'a Cevap:

Washington yönetimi, Venezuela'daki darbe girişimine desteğini sürdürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, bu kez darbe girişimine katılmayan Venezuela ordusunu hedef aldı. Kendi geleceklerini, hayatlarını riske attıklarını söyledi, "Her şeyinizi kaybedeceksiniz" dedi

Venezuela halkının yanında olduklarını savunan Trump, Nikaragua ve Küba'nın da sırada olduğunu ima etti. Bu ülke yönetimlerini "Sayılı günleriniz kaldı" diyerek tehdit etti. 

Maduro'dan Trump'a Nazi benzetmesi

Maduro'nun Trump'a yanıtı çok sert oldu. Nazi benzetmesi yapan Maduro, "Trump, ideolojileri yasaklayan Nazi tarzında bir konuşma yaparak, ülkemizin özgür sosyalizmi benimsemesini sorguluyor. Beyaz Saray'daki beyaz üstünlükçülerin düşünce tarzını bize empoze etmeye çalışıyor." dedi.

Maduro, daha sonra katıldığı bir törende yaptığı konuşmada muhalif Guaido'ya da meydan okudu.

Maduro, "Geçici başkanım diye ortalıkta dolaşan bir palyaço var. Madem öylesin niye genel seçim çağrısı yapmıyorsun? Bakalım halk sana destek verecek mi?" diye konuştu. 

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de Trump'a "Cesedimizi çiğnemeniz gerekecek" diye karşılık verdi. Yabancı bir hükümetten asla emir almayacaklarının altını çizdi. 

Lopez ayrıca, "Askerlerimiz, topraklarımızın bütünlüğünün ihlal edilmesini önlemek için başkomutanımızın talimatı doğrultusunda sınırlar boyunca konuşlu ve alarm durumunda olmayı sürdürecek" dedi.

Venezuela'dan komşusu Hollanda Karayipleri ile ilgili de bir adım geldi. Adalara deniz ulaşımının durdurulduğu açıklandı. 

AB'den ABD'ye destek

Washington'ın Venezuela’ya yönelik yaptırımlarına Avrupa Birliği'nden destek geldi. 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek temsilcisi Federica Mogherini, yeni yaptırım kararının her zaman ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

TRT HABER


 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da