Trump, TikTok'la ilgili kararından vazgeçti

03.08.2020 - 15:59

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Çin merkezli video paylaşım uygulaması TikTok ile ilgili kararından döndü. Trump, Microsoft'un üst düzey yöneticisi ile bir araya geldikten sonra Microsoft, TikTok'u satın almak için görüşmelerin yeniden başladığını duyurdu.

Trump, TikTok'la ilgili kararından vazgeçti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "TikTok'u yasaklayacağız." dedi. Çin merkezli video paylaşım uygulamasının Microsoft tarafından satın alınmasına da karşı çıktı.

Trump, Microsoft'un üst düzey yöneticisi Satya Nadella  ile yaptığı görüşmenin ardından geri adım attı.

Microsoft, TikTok'un sahibi ByteDance şirketi ile askıya alınan görüşmelerin yeniden başlayacağını açıklayarak, 15 Eylül'e kadar anlaşmaya varmayı hedeflediklerini duyurdu.

Amerikalı teknoloji devi, anlaşma kapsamında Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarının da satın alınabileceğini belirtti.

Trump'ın kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesi genç seçmenin tepkisini çekmemek için geri adım attığı yorumları yapılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde günlük 80 milyon aktif kullanıcıya sahip olan TikTok'un, kişisel bilgileri Pekin yönetimine verdiği iddia ediliyor.

Çok sayıda Amerikalı uzman, firmanın, ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğu yönünde görüş bildiriyor.

İngiltere basınında ise Tiktok'un sahibi ByteDance'in merkezini Pekin'den Londra'ya taşıyacağı haberleri yer aldı.

Kararın İngiltere-ABD ilişkilerini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirmesi yapıldı.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da