S-400'ler dünya medyasında

12.07.2019 - 15:45

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı hava savunma sistemi S-400'lerin teslimatına başlanması dünya medyasının da gündeminde... Haber ajansları, teslimatı 'acil' ve 'son dakika' haberi olarak duyurdu. Amerikan medyasının ilk haberlerinde "Washington'un yaptırım tehditlerine karşı Türkiye'nin geri adım atmamasına" vurgu yapıldı.

S-400'ler dünya medyasında

S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye teslimi uluslararası basında da geniş yer buldu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sisteme ait ilk malzemelerin Türkiye'ye geldiğini duyurması, uluslararası ajanslar tarafından 'acil' ve 'son dakika' haberi olarak servis edildi.

S-400 teslimatı başladı

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikalinin bugünden itibaren başladığını açıkladı... >> devamı için tıklayın

İngiliz Reuters haber ajansı bakanlığın açıklamasını aktardığı haberinde, S-400’lerin Ankara-Washington arasında gerilim kaynağı olduğunu hatırlattı.

Fransız AFP haber ajansı da Ankara’dan yapılan açıklamayı abonelerine servis etti.

Amerikan Washington Post gazetesi haberinde, NATO'nun S-400 konusunda Türkiye'yi uyardığı iddiasında bulundu.

Amerikan Gazetesi haberinde "Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nin uyarılarını hiçe sayarak S-400'lerin ilk parçalarını aldı" ifadesine de yer verdi.

"Türkiye, ABD'nin baskısına boyun eğmedi"

New York Times gazetesi de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400'lerin satın alınmasında tavizsiz davrandığını yazdı.

Fox News televizyonu internet sitesinden verdiği haberde, “Türkiye’nin satın alınacak ekipmanların bir milli egemenlik meselesi olduğunda ısrar ederek, Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısına boyun eğmediğine" dikkati çekti.

Rus Sputnik haber ajansı Moskova ile Ankara arasında S-400’lerle ilgili kredi anlaşmasının Aralık 2017’de imzalandığını hatırlattı. Ajans, Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmanın NATO ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından "güvenlik kaygıları" gerekçe gösterilerek eleştirildiğini yazdı.

TRT HABER
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da