Paris'teki olaylarda gözaltı sayısı 95'e çıktı

15.12.2018 - 14:18

Polise taş atan göstericilere güvenlik güçleri biber gazı ile karşılık veriyor - Gözünden yaralanan bir gösterici ambulansla hastaneye kaldırıldı - Gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 95'e çıktı.

Paris'teki olaylarda gözaltı sayısı 95'e çıktı

Macron'un vaatlerini yetersiz bulan eylemciler, gösterilerin beşinci haftasında bir kez daha Paris'te Champs-Elysees Caddesi ve Opera Meydanı'nda toplandı.

Geçen haftalara göre sayıları az olan göstericiler ile polis arasında zaman zaman arbede yaşanıyor.

İlk müdahale sonrası Champs-Elysees Caddesi etrafındaki ara sokaklara da yayılan gösteri sırasında polis zaman zaman biber gazı kullanıyor.

Fransız medyası şu ana kadar 85 kişinin gözaltına alındığını belirtirken, bu sayının geçen hafta bu saatlerde 500'ü geçen gözaltı sayısının altında kalması dikkat çekiyor.

Gösteri nedeniyle Champs-Elysees Caddesi ve çevresindeki mağaza ve restoranlar kepenkleri indirirken, çok sayıda metro hattı da kapatıldı.

Paris'te tansiyon düşmüyor

.. >> devamı için tıklayın

199 blokaj eylemi yapıldı

Polis, diğer kentlerde de devam eden gösterilere şu ana kadar 16 bin kişinin katıldığını duyururken, ülke genelindeki cadde ve yollarda 199 blokaj eyleminin yapıldığı kaydedildi.

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında ülke genelinde yaklaşık 89 bin polis görev yaparken, Paris'i 8 bin polis ile 14 zırhlı araç koruyor.

Bir gösterici gözünden yaralandı

Polise taş atan göstericilere güvenlik güçleri biber gazı ile karşılık veriyor. Bu sırada gözünden yaralanan bir gösterici ambulansla hastaneye kaldırıldı. Protestocular, atılan biber gazı kapsülünün göstericinin gözüne geldiğini iddia etti.

Fransız medyası 95 kişinin gözaltına alındığını belirtirken, polis Paris'teki gösterilere 3 bin kişinin katıldığını duyurdu.

89 bin polis görevde

Gösteri nedeniyle Champs-Elysees Caddesi ve çevresindeki mağaza ve restoranlar kepenkleri indirirken, çok sayıda metro hattı da kapatıldı. Ülke genelindeki cadde ve yollarda 199 blokaj eylemi yapıldı.

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında ülke genelinde yaklaşık 89 bin polis görev yaparken, Paris'i 8 bin polis ile 14 zırhlı araç koruyor.

 

Paris'te sarı yeleklilerin gösterisi öncesinde 25 gözaltı

Fransa'nın başkenti Paris'te sarı yeleklilerin düzenleyeceği gösteri öncesinde 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi... >> devamı için tıklayın

AA, Reuters

 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da