Güney Afrika'da felaket drama dönüştü

22.03.2019 - 14:37

İdai kasırgası, Afrika'nın güneydoğusunu yıktı, geçti. 557 kişinin öldüğü Mozambik, Zimbabve ve Malavi'de arama kurtarma çalışmaları sürüyor.Felaketin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen mahsur kalan binlerce kişi kurtarılmayı bekliyor.

Güney Afrika'da felaket drama dönüştü

Afrika'yı vuran İdai kasırgası büyük yıkıma yol açtı. Büyük hasar gören Mozambik, Zimbabve ve Malavi'de 1 milyon 700 bin kişi yerlerinden oldu. Sel ve çamur nedeniyle mahsur kalan binlerce kişi hem kurtarılmayı bekliyor hem de acil su ve gıdaya ihtiyaç duyuyor.

400 bin kişinin yerlerinden olduğu Mozambik'te zamanla yarışılıyor. Bir haftada 65 bin kişi kurtarıldı. Hala çok sayıda insan evlerinin çatısında ya da sığındıkları yüksek yerlerde kurtarılmayı bekliyor.

Felaketin ardından bilanço ağırlaşıyor. Resmi rakamın 242 olarak açıklandığı Mozambik'te ölü sayısının bini geçmesinden korkuluyor.

Zimbabve

Zimbabve'de ölü sayısının 259 olduğu açıklandı. Sele kapılan 120 kişinin cesedinin de Mozambik topraklarına sürüklendiği duyuruldu. Cesetler, komşu ülkenin topraklarında defnedildi.

Zimbabve'de 200 bin kişi sürekli gıda yardımına muhtaç.

Malavi

Ölü sayısı 56'ya çıkan Malavi'de ise 960 bin kişi evlerinden oldu.

Zor durumda kalanlara temiz su, gıda ve ilaç ulaştırılmaya çalışılıyor.

TRT HABER
 

 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da