"Dava falan yok, tamamıyla aldatmaca"

22.01.2020 - 17:23

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın görevden azledilmesiyle ilgili Senato'daki yargılama başladı. Trump, "Bu bir aldatmaca" diyerek bir kez daha Demokratları suçladı ve "Uzun bir yargılama sürecini tercih ederdim." dedi. 

 

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald Trump, Kongre'nin üst kanadı Senato'da yargılanıyor. Trump'a yöneltilen suçlar, "Görevi kötüye kullanmak" ve "Kongre'nin işleyişini engellemek"...

Dünya Ekonomik Forumu için gittiği Davos'ta konuşan Trump, "Dava falan yok, tamamıyla aldatmaca. Bu işi Senato'ya bıraktım." dedi.

Trump, yargılama sırasında Senato'da bulunmak istediğini ancak bunun avukatlarının işini zorlaştıracağını savundu.

Davaya, Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts başkanlık ediyor. İlk duruşmada, yargılama usulüyle ilgili tasarı kabul edildi. Buna göre, davacı ve savunma taraflarının 24'er saat söz hakkı olacak.

Savcı görevini üstlenen vekiller 3 gün boyunca suçlamaları yöneltecek. Sonraki 3 gün, Trump'ı temsil eden Beyaz Saray avukatları ile 9 Cumhuriyetçi vekil savunma yapacak. Ardından, jüri görevi gören Senatörler taraflara 16'şar saat boyunca soru sorabilecek.

Demokratların, Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan belge ve tanık talebi ise reddedildi.

Trump hakkındaki karar, Senato'da yapılacak oylama ile verilecek. Görevden azli için 100 üyenin 67'sinin onayı gerekiyor. Ancak Senato'da, Cumhuriyetçiler 53 üye ile çoğunlukta. Bu sebeple, Trump'ın suçlu bulunması uzak bir ihtimal olarak görünüyor.

TRT HABER
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da