ABD'li senatörden Faceapp'a soruşturma talebi

18.07.2019 - 14:33

Sosyal medyanın yeni trendi olan fotoğraf uygulaması Faceapp, tartışma konusu oldu. ABD'de, Demokrat Partili Senatör Chuck Schumer, FBI ve Federal Ticaret Komisyonu’ndan Rusya merkezli uygulamaya yönelik soruşturma açılmasını istedi.

ABD'li senatörden Faceapp'a soruşturma talebi

Ücretsiz fotoğraf uygulaması Faceapp, Amerikalı senatörleri kuşkulandırdı. Demokrat Partili Senatör Chuck Schumer, uygulama hakkında FBI ve Federal ticaret Komisyonu'na mektup yazarak, ulusal güvenlik ve gizlilik soruşturması yapılmasını istedi.

Schumer, mektubunda uygulamanın sahibi olan şirket merkezinin Rusya'da bulunduğuna dikkat çekti. Amerikalıların bilgilerinin, üçüncü kişilerle ya da ülkelerle nerede ve nasıl paylaşıldığının soru işaretleri doğurduğunu belirtti. Schumer, Popüler uygulamanın kullanılmaması için çağrıda bulundu.

Uygulamaya şüphe ile yaklaşanlar senatörle sınırlı kalmıyor. Demokrat Parti'nin Ulusal Komitesi de 2020 Başkan adaylarını uyardı, uygulamayı hemen silmelerini istedi.

Faceapp ve benzeri uygulamalar kullanıcının kişisel bilgilerine erişilmesine izin veriyor. Kişisel veriler, kullanıcı alışkanlıkları, uygulama tarafından kaydediliyor.

Bu bilgilerin kullanıcılardan izinsiz üçüncü taraflarla paylaşılması veri güvenliği konusunda soru işaretlerine neden oluyor.

TRT HABER
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da