ABD, göçmen gözaltı süresini sınırsız hale getiriyor

22.08.2019 - 13:44

Amerika Birleşik Devletleri, orta ve güney Amerika'dan gelen göçmen akınına karşı yeni tedbirler hazırlığında. Washington, ülkeye yasadışı yollardan giren göçmenler için en fazla 20 gün olan gözaltı süresini sınırsız hale getirecek.

ABD, göçmen gözaltı süresini sınırsız hale getiriyor

Sınır hattına asker yığdı, komşusu Meksika'yı göçmenleri ABD sınırından uzak tutması için baskı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri göçmenlere yönelik politikasını giderek sertleştiriyor. Washington bu kez gözaltı için 20 gün sınırını kaldırma hazırlığında.

Bu çerçevede ülkeye yasa dışı yollarla giren ailelerin gözaltı süresini sınırlandıran mahkeme kararı yürürlükten kaldırılacak, süresiz gözaltı öngören yeni bir düzenleme getirilecek.

Düzenlemeyle ilgili İç Güvenlik Bakan Vekili Kevin McAleenan bir basın toplantısı düzenledi. "Flores Uzlaşması" olarak bilenen mahkeme kararının göçmen sorunu konusunda yasal boşluk yarattığını belirtti. Yeni uygulamayla yasa dışı göçmen ailelerin sayısının azaltılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Amerikan yönetiminin bu adımına yönelik tepkiler gecikmedi. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, kararı "Çocuklara yönelik zalimce bir saldırı" olarak niteledi.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da