Yunanistan’ın en büyük turizm fuarına Türkiye damgasını vurdu

12.11.2018 - 11:19

Bu yıl 34.'sü düzenlenen Yunanistan'ın en büyük Turizm Fuarı Selanik - Philoxenia'ya Türk turizmcilerin yoğun katılımları Yunanistan turizm çevrelerinde büyük memnuniyet yarattı.

Yunanistan’ın en büyük turizm fuarına Türkiye damgasını vurdu

Yunanistan'ın en büyük Turizm Fuarı, 9 - 11 Kasım tarihleri arasında Selanik’in Uluslararası Sergi ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Üç günlük Turizm panoramasında, Turizm profesyonelleri ve halka ek olarak, Tur Operatörleri, Otel yetkilileri, Tatil Köyleri, Havayolu Şirketleri, Gemicilik Şirketleri, Araba Şirketleri ve Turistik hizmetlerde görev alanlar katıldılar.

Fuara, Yunanistan'ın 13 bölgesinden seyahat acenteleri katılırken, Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır,  Rusya, Bulgaristan, Arnavutluk, Avusturya, Almanya, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Slovakya Cumhuriyeti, Sırbistan,  Endonezya ve toplamda 22 farklı ülkeden, bir çok Uluslararası Turizm kuruluşu, stand açarak iştirak ettiler.

Bölge turizminin kalbinin Selanik'te atmasını sağlayan Filoksenia 2018'e, Türkiye'den de pek çok Turizm Acentesinin yöneticileri, Otel yetkilileri ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Turizm tanıtım elemanları katıldılar.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın fuardaki standında, Türkiye Cumhuriyeti Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Tuba ULU YILMAZ'da hazır bulunarak, Türkiye'nin, fuardaki turizm ve kültür tanıtım çalışmalarını  bizzat idare etti.

Fuarda, Türk - Yunan sınırına yakın bölgelerin Turizm işletmelerinin katılımı dikkat çekerken, Edirne, Tekirdağ, Ayvalık ve İzmir bölgesindeki Türk turizmcilerin standlar kurarak, profesyonel tanıtım faaliyetleri sergiledikleri gözlemlendi.

Özellikle son dönemde, Yunanlı turistlerin en fazla rağbet ettikleri şehirlerin arasında yer alan Edirne şehri turizm kuruluşlarının, en üst düzeyde Filoksenia  34'e katılım sağladıkları görüldü.
 
Yunanistan Turizm Bakanı bayan Eleni Kundura da, Filoksenia 34 adıyla Selanik’te organize edilen Turizm fuarında yaptığı konuşmada, 2015 - 2018 yılları arasında, Yunanistan turizminin %35’lik bir büyüme sağladığına dikkat çekerek, 2018 yılının, Yunan turizminin “altın yılı” olduğunu ifade etti.

Eleni Kundura, 2018 yılı içerisinde Yunanistan'ı, 33 milyon turistin ziyaret ettiğini dile getirdi. Bu arada Yunanistan Turizm Bakanlığı tarafından  yapılan açıklamada, Filoksenia 34 Turizm Fuarını, 20bin kişinin ziyaret  ettiği duyuruldu.
 
TRT  Selanik- Nazmi ARİF
TRT Türk
 
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da