Yunan siyasetçi Türkiye sınırına 6 metrelik duvar istedi

30.05.2019 - 16:16

Yunanistan'da İslam karşıtlığı ve ırkçı söylemler artıyor. Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kyriakos Velopoulos “Meriç sınırına duvar örülmeli" dedi.Yunan basınında da, "Aşırı sağ yeni bir sayfa açıyor, her gün biraz daha tehlikeli oluyor” ifadesi kullanıldı.

Yunan siyasetçi Türkiye sınırına 6 metrelik duvar istedi

Yunan Çüzümü Partisi lideri Kyriakos Velopoulos, göç sorununun çözümü için Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ı örnek alarak,
Türkiye-Yunanistan sınırına 6 metrelik duvar örülmesini istedi. Velopoulos, bunun önlem amaçlı olduğunu iddia etti.

Irkçı söylemini de sürdüren Velopoulos, "Müslüman olmayan Hrıstiyan bir Avrupa istiyorum" dedi.

Katıldığı programda sunucu bu sözlere tepki göstererek, ideolojilerinin ırkçı Altın Şafak Partisi’nden farklı olduğunu sık sık dile getiren Velopoulo'a bu ikilemi sordu.

Velopoulos, "Ancak bu Altın Şafak Partisi'nin programının bir parçası. Bu aşırı sağ bir program." dedi.

Velopoulos'un söylemlerini örnek veren Yunan basını, ülkede aşırı sağın yeni sayfa açtığına ve daha tehlikeli olmaya başladığına işaret etti. Yunan siyasetçinin daha önce iftira, hakaret ve haraç skandalları ile gündeme geldiğini yazdı.

Bu arada, Velopoulos’un geçen yıl eski Selanik Belediye Başkanı Giannis Mpoutaris’in uğradığı ırkçı saldırı ile ilgisi olabileceği iddiaları var. Yunanistan'da ırkçılar, Atatürk'e "büyük şahsiyet" diyen Selanik Belediye Başkanına katıldığı etkinlikte saldırarak linç girişiminde bulunmuştu.

Öte yandan, Yunanistan'da sıkışıp kalan binlerce göçmen kötü koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Moria mülteci kampında Yunan polisin yaşlı bir kadına küfür etmesi, başka bir göçmene sopa fırlatması da hafızalardaki yerini koruyor.

TRT HABER
 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da