Üsküp'te "Osmanlı Ortak Mirasımız" projesi başladı

19.01.2019 - 10:24

Üsküp’te “Türkiye’nin Balkanlar Politikası ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı” konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, Türkiye'nin Balkan ülkeleriyle eşit derecede ilişkiler kurmaya çalıştığına dikkat çekti. 

Üsküp'te

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Strateji ve Gelişim Enstitüsü Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te “Türkiye’nin Balkanlar Politikası ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı” konulu panel düzenledi.

Panele, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya’nın Türk kökenli Devlet Bakanı Elvin Hasan, Strateji ve Gelişim Enstitüsü Başkanı Tuna Eyüp Kahveci katıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren panelde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Balkan Ülkeleriyle eşit ilişki kurmaya çalıştığını dile getirdi, kazan-kazan ilkesine vurgu yaptı. 

Panelin ardından Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Eren, Artık Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Balkan Üniversitesi öğrencilerinin de burs alabileceğini kaydetti. 

Eren, Üsküp’ten ayrılmadan önce Fettah Efendi Eğitim ve Düşünce Derneği'nin yürüttüğü "Osmanlı Ortak Mirasımız" projesinin açılış programına katıldı. 

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da