Türkiye’nin yaptığı hastane Arnavutluk’ta hizmet etmeye devam ediyor

30.12.2021 - 09:23

Türkiye tarafından Arnavut vatandaşlarına armağan olarak 68 günde inşa edilen Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi (Memorial)'nin hizmetlerinden Arnavut halkı çok memnun.

Türkiye’nin yaptığı hastane Arnavutluk’ta hizmet etmeye devam ediyor

250 yatak kapasiteli ve 10 yoğun bakımünitesine sahip  hastane 27 Mart 2021'den itibaren 15 branşta hastalara hizmet veriyor.

Hastanede tedavi gören Bukuroshe Moçaj, ülkenin güneyinde bulunan Ballsh kentinden olduğunu, aile hekimin yönlendirilmesiyle bu hastaneye geldiğini ifade etti. Safra kesesinde bir ameliyat geçirdiğini dile getiren Moçaj, hastanenin şartları ve personelinin çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürmesine dikkat çekti. Türk ve Arnavut doktorlarına teşekkür eden Moçaj, “Bugüne kadar gördüğüm en iyi şartları olan hastane. Modern bir hastane, her türlü koşula sahip olan bir hastane” dedi.

“Arnavut hastalarımızın Türk doktorlara teveccühü oldu”

Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından Fier Hastanesi’ne atanan Başhekim Yardımcısı Dr. Abdülaziz Can, “27 Mart 2021’de de hasta kabul etmeye başladık. 250 yataklı, 10 yoğun bakımı olan, acil servisi, anjiyo merkezi, endoskopi ünitesi, görüntüleme hizmeti bulunan 15 branşta hizmet etmekteyiz. Son teknoloji cihazlarla donanmış, 3,seviye bir hastanedir. Bu sağlık hizmetini sadece bulunduğumuz şehirde Fier şehrinde vermiyoruz tüm güney Arnavutluk bölgesinde veriyoruz. Arnavut hekimlerle beraber bu sağlık hizmetini veriyoruz. Hastanemizde 285 personelimizin 51 personeli Türk sağlık personeli. Açılıştan bu yana 116 Türkiye’den personelimiz oldu. 27 tanesi uzman, geriye kalan hemşire, sağlık memuru ve teknisyen arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı.

Can, “Buraya geliş amacımız hem insanlara hizmet etmek, hem de buradaki Arnavut doktorlara, arkadaşlara birikimimizi, deneyimimizi ve tecrübemizi aktarmak. Açıldığımızdan bu yana Arnavut hastalarımızın Türk doktorlara teveccühü oldu. Bize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz bizi tercih etmeleri, kabul etmeleri, yakınlıklarından dolayı Türk personeli adına teşekkür ediyoruz. Her geçen gün artan potansiyelimiz var. Son olarak verdiğimiz poliklinik hizmeti 2 binlere dayandı” dedi.

Arnavutluk’un güney bölgesindeki Fier ilinde Türkiye tarafından inşa edilen hastane 21 Nisan tarihinde düzenlenen tören ile hizmet vermeye başlamıştı. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katıldığı törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çevrimiçi olarak katılmıştı.

İHA

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da