TİKA'dan Kuzey Makedonya'da otizmli çocuklara destek

20.06.2019 - 16:53

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te tadilat ve donanımı gerçekleştirilen Snejana kreşindeki otizm eğitim sınıfının açılış töreni düzenlendi.

TİKA'dan Kuzey Makedonya'da otizmli çocuklara destek

Törene, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Kuzey Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Gönül Bayraktar, Çayır Belediye Başkanı Visar Ganiu, TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden ve kreş müdürü Daniela Kostencova'nın yanı sıra bakanlık temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Katılımcıların, TİKA'nın tadilat ve donanımını gerçekleştirdiği otizm eğitim sınıflarını gezdiği tören kapsamında, çocuklar Türkçe, Arnavutça ve Makedonca olmak üzere şiirler okudu, gösteriler düzenledi.

Büyükelçi Kara, tören sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TİKA'nın insana hizmet etme yolunda hızlıca ilerlediğini ifade ederek, farklı etnik sınıfları bir arada bulunduran bu okulda gerçekleştirilen projeden dolayı başkanlığa teşekkür etti.

TİKA'nın dünya genelinde ciddi faaliyetler düzenlediğini dile getiren Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da güçlü Türkiye'nin burada her an hazır olduğunun en güzel ifadesidir. Anlamlı olan burada otizmli çocuklara bir sınıfın yeniden inşa edilmesi ve bütün araç ve gereçlerin onların hizmetine sunulmuş olması, aynı zamanda buradaki çocuklarımızın her birine çeşitli oyuncakların dağıtılması. Çocuklarımızın yüzlerindeki bütün o gülümsemeyle onun karşılığını en güzel şeklinde almış bulunmaktayız."

Ülkede herkese eşit birey olarak davrandıklarını ve ayırım yapmaksızın herkese yardım ettiklerini söyleyen Kara, "Türkiye olarak bizlerin her konuda, her türlü durumda yanlarında olacağımızı ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

Kreş müdürü Kostencova da bu projenin gerçekleştirilmesinden dolayı TİKA ve Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

AA

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da