Milli satranççı Berkay Çelik, Türkiye'ye gümüş madalya getirmenin gururunu yaşıyor

14.11.2021 - 12:26

Yunanistan'da 16-26 Ekim tarihlerinde düzenlenen Dünya Amatörler Satranç Şampiyonası'nda kazandığı gümüş madalyayla Türkiye'yi gururlandıran milli sporcu Berkay Çelik, bir sonraki şampiyonada altın madalyaya odaklandı.

Milli satranççı Berkay Çelik, Türkiye'ye gümüş madalya getirmenin gururunu yaşıyor

Satrançla henüz 6 yaşındayken babaannesi sayesinde tanışan 25 yaşındaki Berkay Çelik, birçok şampiyonada başarı elde ederek evinin vitrinini kupa ve madalyalarla doldurdu.

Kariyerine Avrupa Amatörler Satranç şampiyonluğu ve ulusal turnuvalarda birincilikler sığdıran milli sporcu, son olarak Yunanistan'da gerçekleştirilen Dünya Amatörler Satranç Şampiyonası'nda ikinci olarak satrançta ustalara verilen "Candidate Master" unvanını da almaya hak kazandı.

Milli satranççı, gelecek yıl ekim ayında Malta'da düzenlenmesi planlanan Dünya Şampiyonası'nda tüm rakiplerini "mat" ederek altın madalyayı Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor.

"Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, şampiyonluk ucundan kaçtı"

Berkay Çelik, Dünya Şampiyonası'na yoğun bir çalışma temposunda hazırlandığını söyledi.

Milli satranççı, 51 ülkeden 186 sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonası'nda ilk üçe girdiği için "Candidate Master" unvanını aldığını ve bir sonraki turnuvaya doğrudan katılma hakkı elde ettiğini belirtti.

Maçların çok zorlu ve uzun geçtiğini ifade eden Berkay Çelik, kendisini yenen Hint rakibinin birinci olduğunu aktardı.

AA

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da