"Ege'deki gerginliği azaltmayı başaracağız"

24.05.2019 - 13:55

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Atina'da gerçekleşen heyetler arası görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyerek, "Ege'de zaman zaman ortaya çıkan gerginliği azaltmayı başaracağız." mesajı verdi.

Türk ve Yunan heyetleri hafta başından bu yana Atina'da görüşüyor. Gündem Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliklerin yatıştırılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi.

Yunan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, görüşmelerin iyi bir atmosferde gerçekleştirildiğini dile getirerek, taraflar arasında güven artırıcı önlemlere yönelik olumlu mesajlar verdi. Apostolakis, "Ege'deki gerginliği azaltmayı başaracağız." diyerek, sonuç almak için çaba göstereceklerini söyledi.

Bakanlıklar arasındaki görüşmelerin devam edeceğine işaret edene Apostolakis, "Bizim heyetimiz de gerektiğinde Türkiye'ye gidebilir." dedi.

Apostolakis, görüşmelere ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarına da değinerek, "Göründüğü kadarıyla gerginlik ve sorunların azaltılması noktasında aynı endişeleri paylaşıyoruz." yorumunda bulundu.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da