TİKA kalkınma alanında Ukrayna'ya desteğini sürdürüyor

15.11.2018 - 11:19

TİKA, Ukrayna'nın eğitim, sağlık ve altyapı alanındaki kalkınma çalışmalarına verdiği destek kapsamında ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.

TİKA kalkınma alanında Ukrayna'ya desteğini sürdürüyor

Türkiye, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok alanda hayata geçirdiği projelerle Ukrayna'nın gelişimine katkıda bulunuyor.

Türkiye'nin dış politika vizyonuna farklı alanlarda katkı sağlayan TİKA, Ukrayna'da eğitim, sağlık ve altyapı alanında çok sayıda projeyi hayata geçirdi.

TİKA, Ukrayna'daki eğitim projeleri kapsamında, ülkenin kültür başkenti olarak bilinen Lviv kentinde Ukrayna ve Doğu Avrupa'nın en köklü üniversitelerinden Milli İvan Franko Üniversitesinin Filoloji Fakültesine altyapı desteğinde bulundu.

Yenilenen Filoloji Fakültesi açılışında konuşan TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat, 400 yıllık dostluk temeline dayalı iki ülke halkları arasındaki kültürel iş birliğinin önemine işaret etti.

Bolat, "Üniversitenizle verimli iş birliği sayesinde hem Ukrayna ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirecek uzman yetiştirilmesine hem de Batı Ukrayna topraklarında bulunan ortak kültürel mirasımızın korunması ve yaşatılmasına katkı sağlanacağını ümit ediyorum." ifadesini kullandı.

Lviv Milli İvan Franko Rektörü Vladimir Melnik de TİKA'nın, Filoloji Fakültesine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkanlık, öte yandan Odesa 93 Numaralı Genel Eğitim Yatılı Okulunun ısı sistemini yenilendi. Görme engelli çocuklara eğitim hizmeti sunan okulun mutfak bölümünün tadilatını yapan Başkanlık, ihtiyaç duyulan mutfak donanımını da temin etti.

Bunun yanı sıra TİKA, Birinci Dünya Savaşı'nda yaralanan Türk askerlerinin tedavi gördüğü Pukiv okuluna altyapı desteği sağladı.

Sağlık alanında yeni projeler

TİKA, Ukrayna'da sağlık sektörüne destek projeleri kapsamında, yaklaşık 156 bin kişiye sağlık hizmeti sunan Melitopol Hastanesine tadilat ve tıbbi ekipman desteği verdi.

Başkanlık, Yaremçe Şehir Hastanesinin enfeksiyon bölümünün onarımı ile cerrahi bölümünün donanımını da gerçekleştirdi. Hastane, Yaremçe şehri ve çevresindeki 6 köyün sakinlerine sağlık hizmeti sunuyor.

AA

 

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da