"Biz Türk hükümetini finanse etmiyoruz"

05.12.2019 - 17:15

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Türkiye'de bulunan sığınmacıların ihtiyaçlarının korunmasına yönelik orada bulunan Birleşmiş Milletler'in insani yardım kuruluşları ve Avrupa Birliği'ne yardım ettiklerini belirterek, "Dolayısıyla bazılarının düşünmek istediğinin aksine biz Türk hükümetini finanse etmiyoruz." dedi.

AB Dönem Başkanlığını devralmaya hazırlanan Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de bulunan Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile basın toplantısı düzenledi.

AB'nin coğrafi ve siyasi alanlarının birbirini tamamlaması gerektiğine işaret eden Sassoli, "Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile katılım müzakerelerinin başlatılamaması engeli ortadan kaldırılmalı. Batı Balkanlar'ın geleceği Avrupa'dır. Avrupa'nın geleceği de Batı Balkanlar'ı kapsamasıdır." diye konuştu.

Sassoli, AP'nin Türkiye'nin kabul ettiği sığınmacılar noktasında tavrının açık olduğunu ifade ederek, "Türk hükümetine maddi yardımda bulunmuyoruz. Biz Türkiye'de bulunan sığınmacıların ihtiyaçlarının korunmasına yönelik orada bulunan BM'nin insani yardım kuruluşları ve AB'ye yardım ediyoruz. Dolayısıyla bazılarının düşünmek istediğinin aksine biz Türk hükümetini finanse etmiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'ye gönderilen yardımın Suriye'ye geri dönmek isteyen sığınmacılara yönelik olduğunu vurgulayan Sassoli, Türkiye'ye tekrar böyle bir yardım teklifinde bulunulması gerektiğini söyledi.

AA

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da