Avrupa'nın bazı bölgelerinde çığ tehdidi

18.11.2019 - 14:02

Avrupa, elverişsiz hava şartlarıyla mücadele ediyor. Kar yağışının etkili olduğu Avusturya ve İtalya'da bazı bölgeler çığ tehdidi altında. İspanya'da da fırtına ve kar yağışı, ulaşımı etkiledi. İtalya'da ise Venedik'in sel ile mücadelesi sürüyor.

Avrupa'nın bazı bölgelerinde çığ tehdidi

Avrupa'da olumsuz hava şartları en fazla Alpler bölgesinde etkili oluyor.

Avusturya'nın batısı ve güneyi ile İtalya'nın kuzey bölgeleri yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesiyle karşı karşıya.

Güney Tirol'de dağlardan kopan kar kütleleri, şehir merkezine kadar ilerledi. Bazı evler çığ riskine karşı boşaltıldı. Okullar da tatil edildi. Elektrik iletim hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle kara ve demiryolu ulaşımında aksamalar yaşandı. 2 bin 400 haneye elektrik verilemedi.

Avusturya'da kar yağışı Salzburg bölgesinde de etkili oluyor. Yetkililer, bölge sakinlerini acil durum olmadıkça araçlarıyla seyahat etmemeleri ve çığ tehlikesine karşı uyarıyor.

İspanya'nın kuzeyinde de fırtına ve kar yağışı, ulaşımı etkiledi. Bazı kasabalarda, elektrik kesintileri yaşandı.

İtalya'nın kanallarıyla ünlü Venedik kenti de, günlerdir su baskınlarının yol açtığı sorunlarla mücadele ediyor. Su seviyesi yağışın da etkisiyle son 53 yılın en yüksek düzeyine erişti. 

Acil durum ilan edilen kent için, hükümet 20 milyon avro fon ayırdı. Turistik kentte mağazalar ve müzeler de kapalı durumda.

Aşırı yağış, İtalya'nın başka bölgelerini de vurdu. Toskana bölgesinde, 2 bin kişiye evlerini terk etme çağrısında bulunuldu.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da