AB'den terör içerikli paylaşımları önlemek için önemli adım

18.04.2019 - 14:55

Avrupa Birliği’nde, sosyal medyada terör içerikli paylaşımların önünü kesme çabası hız kazandı. Facebook ve Twitter gibi sitelerin terör içerikli paylaşımları bir saat içinde kaldırmamakta ısrar etmeleri halinde para cezası öngören tasarı Avrupa Parlamentosu’nda kabul edildi.

AB'den terör içerikli paylaşımları önlemek için önemli adım

Yeni Zelanda’da iki camide 51 kişinin öldürüldüğü terör saldırıları sosyal medya devlerine yönelik eleştirileri artırdı.

Irkçı saldırganın terör saldırılarını Facebook üzerinden canlı yayınlaması sosyal medya siteleriyle ilgili tartışmaları alevlendirdi. Avrupa Parlamentosu bu konuda önemli bir adım attı.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin, terör içerikli paylaşımları bir saat içinde kaldırmamakta ısrar etmesi halinde para cezası öngören tasarı kabul edildi.

Para cezası şirketlerin yıllık cirosunun yüzde 4’üne kadar çıkabilecek. Ancak sürecin tamamlanması için henüz zaman var. Avrupa Parlamentosu için Mayıs ayında seçim yapılacak.

Yeni parlamento, Avrupa komisyonu ve diğer temsilcilerle görüşerek metne son halini verecek. Bunun da aylar sürmesi bekleniyor.

TRT HABER

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da