Biberli, çökelekli ve zahterli çeşitleriyle mis kokulu tandır ekmeği

4/25/2019 8 / 11

Kendine has zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay mutfağının yöresel lezzeti tandır ekmeğine ilgi her geçen gün artarken, ekmek yapıp satmak ev hanımları için önemli bir gelir kaynağı oluyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın tandır ekmeği, sade, biberli, çökelekli ve zahterli çeşitleriyle yoğun talep görüyor. Hatay halkının yanı sıra kente gelen misafirlerin vazgeçilmezi haline gelen tandır ekmeği, ev hanımları için de önemli bir gelir kapısı haline geldi.

AA

TRT TÜRK Facebook’ta
TRT TÜRK Youtube’da
TRT TÜRK Twitter’da
TRT TÜRK Instagram'da